HC „Valeria Motogna” Zalău, locul trei la turneul final al speranţelor

Proiectul „Handbal Club Valeria Motogna Zalău” a început în 2017, la iniţiativa fostelor handbaliste, Valeria Motogna şi Ana Maria Şomoi, două jucătoare care au scris istorie pentru handbalul românesc. Odată cu trecerea anilor, s-au creat grupe de junioare la mai multe categorii de vârstă, care au activat în competiţiile naţionale, iar zilele trecute, echipa de junioare 2 a obţinut locul trei la turneul final al speranţelor.

68 de echipe au fost înscrise în grupele Campionatului Naţional la această categorie, Zalăul fiind reprezentat de HC Valeria Motogna şi de CSS Zalău, ambele evoluând în Grupa G. CSS Zalău a terminat grupa pe ultimul loc (8), cu 4 puncte, în timp ce clubul Valeriei Motogna a ocupat poziţia a patra, cu 15 puncte. Primele trei echipe din grupă (Gloria Bistriţa-Năsăud, Olimpia Satu Mare şi Marta Baia Mare) s-au calificat în turneul semifinal – valoare, iar ocupantele locurilor 4, 5 şi 6, adică HC Valeria Motogna Zalău, ACS Camin Satu Mare şi LPS Bistriţa, în turneul semifinal – speranţe. În turneele semifinale – valoare s-au calificat 24 de echipe, cele mai bune trei formaţii din cele opt serii, iar în turneele semifinale – speranţe au acces tot 24 (locurile 3, 4 şi 5 din fiecare grupă).

După opt jocuri în care a obţinut şapte victorii, echipa pregătită de Valeria Motogna şi Ana Maria Şomoi a încheiat turneul semifinal speranţe pe primul loc, calificându-se în turneul final alături de ocupanta locului doi, Camin Satu Mare şi de ocupantele primelor două locuri din celelalte trei turnee semifinale – speranţe.

Opt echipe s-au calificat la turneu final, care au fost împărţite în două grupe de câte patru, jucându-se după sistemul „fiecare cu fiecare”. Zălăuancele au terminat Grupa 2 pe locul secund, la egalitate de puncte cu liderul CSS Galaţi. În semifinale, HCVM a dat peste CSS Petroşani, în faţa căreia a cedat cu 27 – 39, evoluând astfel în finala mică a turneului, împotriva junioarelor de la HC Omer Constanţa. Echipa zălăuană a avut o evoluţie bună în acest act al competiţiei, reuşind să impună cu 36 – 28, după ce a condus şi la pauză cu 22 – 14, rezultat în urma căruia a obţinut locul trei la turneul final al speranţelor la categoria junioare 2.

 

 

2 Thoughts to “HC „Valeria Motogna” Zalău, locul trei la turneul final al speranţelor”

  1. […] Zalăul fiind reprezentat de HC Valeria Motogna şi de CSS Zalău,… Articolul HC „Valeria Motogna” Zalău, locul trei la turneul final al speranţelor apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Vasile Gog

    Asadăr undeva locurile 25-26 . Grupa 2 a valorică , primele 24 de echipe fiind în grupele valoare , cu turneu la Bistrița ! Ce medalie la aceste locuri ?

Leave a Comment